BISKVIT:
Sastojci
Priprema
U veću posudu prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom.
Otopite čokoladu za kuhanje na pari i ostavite na toplom.
Miksajte 2,5 dcl vrhnja za šlag i kad je šlag skoro pri kraju žlicom dodajte čokoladu u vrhnje neprestano miješajući mikserom.
Miksajte dok ne dobijete glatku lijepu čvrstu čokoladnu kremu.
Mažite na biskvit.
Ponovite postupak s mliječnom čokoladom i na kraju s bijelom čokoladom.
Tortu stavite u frižider na par sati da se lijepo ohladi prije rezanja.
Uživajte u ovoj čokoladnoj fantaziji!
Kreme se lakše mažu jedna na drugu ako poslije svake kreme stavite tortu malo u zamrživač, ali i ne morate, ja to nikad ne radim i super mi se maže.
To je to dobar tek vam želim žene!!!
U manju posudu razbijte tri jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i prstohvat soli.
Miješajte mikserom dok ne bude lijepo pjenasto, dodajte ulje i mlijeko i izjednačite smjesu.
Smjesu od jaja dodajte u pripremljeno brašno i mješajte mikserom najprije lagano dok se ne poveže, a onda največom brzinom dok smjesa ne bude jednolika.
Ulijte smjesu u kalup za torte i pecite u pećnici na vrući zrak 150° C 20 minuta. Ako niste sigurni da li je biskvit pečen probajte ga klasičnim testom s čačkalicom.
Nemojte ga prepeći.
Ovaj biskvit je meni odličan jer je stvarno sočan i uopće e zahtjeva puno posla s pripremom. Ispadne malo deblji, ali uvijek ga možete prepoloviti.
KREMA:
Postupak je isti za sve tri kreme.