Three times choco lines

Three times choco lines

Sastojci

0 kom BISKVIT:
0 kom 3 cijela jaja (nema odvajanja bjelanjaka i žumanjaka)
0 kom 7,5 dcl vrhnja za šlag
0 kom 100 g čokolade za kuhanje
0 kom 100 g mliječne čokolade
0 kom 100 g bijele čokolade
0 kom 220 g mekog brašna
0 kom 30 g kakaa
0 kom 150 g šećera
0 kom vanilin šećer ili aroma vanilije
0 kom vrećica praška za pecivo
0 kom 1 dcl ulja
0 kom 2,5 dcl mlijeka
0 kom ZA KREMU:

Priprema

01.

BISKVIT:

02.

U veću posudu prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom.

03.

Otopite čokoladu za kuhanje na pari i ostavite na toplom.

04.

Miksajte 2,5 dcl vrhnja za šlag i kad je šlag skoro pri kraju žlicom dodajte čokoladu u vrhnje neprestano miješajući mikserom.

05.

Miksajte dok ne dobijete glatku lijepu čvrstu čokoladnu kremu.

06.

Mažite na biskvit.

07.

Ponovite postupak s mliječnom čokoladom i na kraju s bijelom čokoladom.

08.

Tortu stavite u frižider na par sati da se lijepo ohladi prije rezanja.

09.

Uživajte u ovoj čokoladnoj fantaziji!

10.

Kreme se lakše mažu jedna na drugu ako poslije svake kreme stavite tortu malo u zamrživač, ali i ne morate, ja to nikad ne radim i super mi se maže.

11.

To je to dobar tek vam želim žene!!!

12.

13.

U manju posudu razbijte tri jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i prstohvat soli.

14.

Miješajte mikserom dok ne bude lijepo pjenasto, dodajte ulje i mlijeko i izjednačite smjesu.

15.

Smjesu od jaja dodajte u pripremljeno brašno i mješajte mikserom najprije lagano dok se ne poveže, a onda največom brzinom dok smjesa ne bude jednolika.

16.

Ulijte smjesu u kalup za torte i pecite u pećnici na vrući zrak 150° C 20 minuta. Ako niste sigurni da li je biskvit pečen probajte ga klasičnim testom s čačkalicom.

17.

Nemojte ga prepeći.

18.

Ovaj biskvit je meni odličan jer je stvarno sočan i uopće e zahtjeva puno posla s pripremom. Ispadne malo deblji, ali uvijek ga možete prepoloviti.

19.

KREMA:

20.

Postupak je isti za sve tri kreme.

žena.hr
30.8.2013.