
Oduševila azijskim jelovnikom: Donosimo recepte Tene Mutnjaković iz 'Večere za 5'

Tena Mutnjaković svojim je jelovnikom oduševila goste u popularnoj emisiji
Predjelo: Raqqa
Za predjelo se poslužuje hummus s voćem i začinskim biljem.
Sastojci :
Slanutak
Maslac od badema
Miso pasta
Sok od limuna
Maslinovo ulje
Pesto
Sezam
Voće za posluživanje:
Bobičasto voće (maline, kupine ili jagode – ovisno o dostupnosti)
Nektarina
Bosiljak
Korijande
Priprema hummusa:
Priprema voća:
Glavno jelo: Karatsu
Sastojci:
Luk
Celer
Češnjak
Svježi luk
Mrkva
Shiitake gljive
Rajčice
Čili
Đumbir
Rižino vino
Sojin umak
Koncentrat rajčice
Suhe gljive
Anis
Kokosovo mlijeko
Miso pasta
Rezanci
Dodaci:
Mahune
Priprema:
Kad se povrće prodinsta, preliti ga sojinim umakom, rižinim vinom i pasiranom rajčicom. Sve dobro promiješati, začiniti solju, dodati anis i čili te zaliti vodom do vrha lonca. Ubaciti nori i kuhati oko sat i pol. Kad je juha gotova, dodati kokosovo mlijeko i miso pastu.
Bukovače prodinstati s mladim lukom i malo sojinog umaka te ih pri posluživanju dodati u juhu. U međuvremenu prokuhati rezance, brokulu i mahune te ih poslužiti uz juhu.
Desert: Studio
Sastojci za tortu:
Mrkva
Đumbir
Orasi
Brašno
Prašak za pecivo
Sol
Šećer
Jaja
Maslinovo ulje
Sastojci za kremu:
Kremasti sir
Maslac
Šećer
Đumbir
Priprema torte:
Priprema kreme:
Također, podsjećamo da ideje za nove slastice i deserte koje biste voljeli isprobati možete dobiti svaki dan u 'Večeri za 5' od ponedjeljka do petka na RTL-u u 17.50, a epizode su dostupne i dan ranije na platformi Voyo!

Tradicijski hrvatski nakit: Šibenski botuni su klasik koji će svaku kombinaciju učiniti posebnom

Najpoznatije slip haljine svih vremena – od 90-ih do danas

Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje
