403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
BRZO I FINO

Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica

Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Lagane za pripremu i odlične za kombiniranje s drugim namirnicama. Čak ih i djeca vole i zato ti donosimo tri jednostavna recepta za popečke s tikvicama

Popečke od tikvica je nevjerojatno jednostavno pripremiti čak i ako ne voliš previše vremena provoditi u kuhinji. S malo ugljikohidrata i jako ukusne za nepce. Savršene su kao prilog, lagani ručak ili jednostavna užina, a tikvice su uvijek dostupne što olakšava pripremu ovih divnih zalogaja.

Izabrale smo tri zanimljiva recepta, a kako bi popečci bili savršeno hrskavi vrlo je važno iscijediti što je moguće više tekućine iz tikvica. Kao što ćeš primijetiti nakon što se tikvice naribaju i posole moraju stajati desetak minuta. Tada je vrlo važno iscijediti rukama svu tekućinu. Ako tikvice u sebi sadrže puno tekućine ponekad je potrebno naribati još tikvica kako bi dobila određenu količinu popečaka. Naravno, igraj se sa začinima i dodaj one koje najviše voliš. Dobar tek!

Parmezan za hrskave popečke

Sastojci: 

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 žličice soli
  • 1 jaje, veliko
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 1/4 šalice parmezana
  • 1 češanj češnjaka, usitnjen
  • 1/2 šalice brašna (75 g)
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • prstohvat papra
  • maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice naribaj, stavi u zdjelu i dodaj sol, a zatim ih ostavi desetak minuta. Nakon toga iscijedi višak vode rukama.Tikvicama dodaj jaje, mladi luk, parmezan, češnjak. Miješaj dok smjesa ne postane kompaktna. Zatim dodaj brašno i prašak za pecivo te papar. Miješaj sve dok smjesa ne bude ravnomjerna. Treba biti gusta, ali mekana.Zagrij ulje u tavi na srednje jakoj vatri, smjesu stavi pomoću žlice, a zatim popečke pritisni s veliko kuhinjskom žlicom. Peći sa svake strane tri minute.Popečke serviraj tople s jogurtom ili kiselim vrhnjem. Dobar tek!

Popečci s feta sirom i tikvicama

Sastojci: 

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 žličica soli
  • 2 jaja
  • 1 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice svježeg kopra, sitno nasjeckan
  • 1/2 šalice usitnjenog feta sira
  • 1 češanj češnjaka, usitnjen
  • prstohvat papra
  • 1/4 šalice brašna
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • 3 žlice maslinovog ulja

Tikvice naribati ili usitniti u blenderu. Zatim ih staviti u zdjelu, dodati sol i pustiti da odstoje desetak minuta. Iscijediti višak tekućine.U velikoj zdjeli umutiti jaja. Pomiješati tikvice, mladi luk, kopar, fetu, češnjak i papar. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i miješati dok smjesa ne postane ravnomjerna.Zagrijati tri žlice maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Zatim staviti smjesu žlicom i izravnati je velikim kuhinjskom žlicom. Pržiti sa svake strane 2-3 minute. Prema potrebi dodati još ulja tijekom prženja. Poslužiti popečke tople.

Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica

Popečci s riccotom i tikvicama

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 češnja češnjaka, usitnjena
  • 3 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 1/2 šalice riccota sira
  • 2 jaja, velika
  • sol
  • papar
  • 3/4 šalice brašna
  • ulje za prženje

Priprema:

Tikvice naribati ili usitniti u blenderu. Zatim ih staviti u zdjelu, dodati sol i pustiti da odstoje deseta minuta. Iscijediti višak tekućine.U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, češnjak, mladi luk, riccotu, jaja, sol i papar. Dobro promiješati, a zatim umiješati brašno i miješati sve dok smjesa ne postane ravnomjerna.Zagrijati ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Zatim staviti smjesu žlicom i izravnati je velikim kuhinjskom žlicom. Pržiti sa svake strane 2-3 minute. Prema potrebi dodati još ulja tijekom prženja. Poslužiti popečke tople.

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx