isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na male ploškice veličine čajne žličice, posuti sa
Sastojci
0 kom 500 g čistog telećeg ili svinjskog mesa
0 kom 2 žlice pšeničnog brašna 1 glavicu luka srednje veličine 1 žlicu maslaca ili margarina
0 kom 1 žlicu maslaca ili margarina
0 kom 1 srednju glavicu luka 1 žlicu maslaca 200 g šampinjona (iz limenke)
0 kom 125 l bijelog vina 250 ml slatkog vrhnja
0 kom solju, bijelim paprom šećerom
0 kom vrijeme pirjanja: prilog:
0 kom uputa:
Priprema
01.
02.
očistiti, narezati zagrijati, polovinu luka i mesa peći uz stalno miješanje oko 2 minute; izvaditi iz tave zagrijati; ostatak luka i meso dodati, pripremiti na isti način, meso staviti na toplo očistiti, narezati rastopiti i popržiti luk ocijediti, izrezati na ploške, dodati luku i popržiti dodati meso,
03.
začiniti i
04.
kosano meso zagrijati oko 6 minuta poslužiti odmah oko 15 min pečeni krumpir, salata
05.
šampinjoni se mogu nadomjestiti lisičicama ili vrganjima
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb