U zdjelici za umak zagrijte šeri tako da zavrije te ga ostavite da vri oko 5 minuta. Dodajte temeljac i sok od jabuke. Držite na vatri 10-12 minuta.
Sastojci
0 kom 200 ml šerija
0 kom 300 ml kokošjeg temeljca
0 kom ulje
0 kom 50 ml gustog soka od jabuke (ili sirupa od jabuke malo razrijeđenog)
0 kom 1 žlica vode
0 kom 1,5 žličica škroba
0 kom pola zelene jabuke, narezane na manje komadiće
0 kom timijan
0 kom 4 teleća medaljona
0 kom sol
0 kom papar
Priprema
01.
02.
U maloj zdjelici pomiješajte vodu i škrob te dodajte umaku. Nakon što zavrije, držite na vatri još 1 minutu uz stalno miješanje.
03.
Maknite umak sa vatre, dodajte mu jabuke i timijan te prekrijte zdjelicu.
04.
Meso posolite i popaprite. U tavi zagrijte ulje te ispecite medaljone.
05.
Poslužite medaljone sa umakom.