oprati pod hladnom tekućom vodom, staviti u
Sastojci
0 kom 1 1/2 kg telećih prsa (meso prethodno držati u salamuri)
0 kom 1 1/2 l vode
0 kom 750 g mrkve 750 g bijele repe
0 kom 375 g luka
0 kom 1 kg krumpira (koji se ne raskuha) 250 g duboko smrznutog špinata 1 vezicu peršinova lista (bez grančica)
0 kom sol, šećer, svježe mljeveni bijeli papar, 1-2 žličice engleskog mljevenog sjemena gorušice
0 kom 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
0 kom 100 g polumasnog kiselog vrhnja
0 kom 3 žlice nastruganog hrena.
Priprema
01.
02.
i kuhati u nepoklopljenom loncu oko 1 1/2 h; povremeno skidati pjenu nakon 1/2 h meso okrenuti;
03.
oko 2 1/2 h.
04.
očistiti, oprati, mrkvu izrezati na deblje rezance, repu na ploške;
05.
očistiti, prerezati po dužini i izrezati na rezance; povrće dodati mesu nakon otprilike 1 h kuhanja, te zajedno kuhati na slaboj vatri još 30 min, meso izvaditi, odvojiti od kosti, odstraniti masnoću i žilice, izrezati na kocke;
06.
oguliti, oprati, nastrugati, dodati u juhu sa
07.
umiješati, te dodati
08.
meso vratiti u lonac i lagano kuhati oko 30 min;
09.
lagano istući, pomiješati sa
10.
Uz jelo poslužiti umak
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb