Teleća koljenica s lećom i rajčicama

Teleća koljenica s lećom i rajčicama

Sastojci

0 kom 200 g leće
0 kom 750 ml (3/4 l) vode
0 kom oko 500 g rajčica (iz limenke)
0 kom 200 ml crnog vina
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom šećer
0 kom 1 vezicu peršina
0 kom Prilog:
0 kom 1 teleća koljenica (oko 1 1/2 kg)
0 kom sol
0 kom 6 žlica ulja
0 kom 4 češnja češnjaka
0 kom 150 g luka
0 kom 1 vezicu povrća za juhu
0 kom 2 čajne žlice ljute crvene paprike 1 žlicu ružmarina
0 kom 125 ml (1/8 l) mesne juhe

Priprema

01.

oprati, staviti u

02.

i kuhati u poklopljenoj posudi oko 30 minuta;

03.

poklopljeno pirjati u pećnici dok ne omekša.

04.

-250

05.

-5

06.

/2-2 h;

07.

izvaditi meso, ostaviti na toplome povrće posoliti, dodati

08.

i malo ukuhati tekućinu;

09.

oprati, sitno nasjeckati, umiješati u povrće s preostalim češnjakom ;meso staviti na povrće i odmah poslužiti.

10.

bijeli kruh.

11.

zamoliti mesara da je poprečno izreže na 4-6 cm debele ploške; meso oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, naokolo zarezati kožu, utrljati

12.

zagrijati u posudi za pečenje i na njemu dobro popržiti meso; izvaditi iz ulja;

13.

očistiti, sitno nasjeckati

14.

očistiti, izrezati na kockice

15.

očistiti, oprati, izrezati na kockice polovicu češnjaka, luk i povrće kratko propirjati u masnoći od pečenja; dodati pripremljenu leću,

16.

doliti;

17.

meso staviti na povrće i prekriti ga dijelom povrća; posudu poklopiti i staviti u zagrijanu pećnicu; pirjati;

18.

ocijediti, krupno narezati, dodati povrću sa

žena.hr
9.2.2013.