Teleća jetra s breskvama

Teleća jetra s breskvama

Sastojci

0 kom oko 400 g bresaka (polovice iz kompota)
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 1 žlicu vinskog octa 250 ml (1/4 l) vruće mesne juhe
0 kom 1-2 žličice želea od ribiza
0 kom 4 odreska telećih jetara
0 kom 4-5 žlica margarina sol, papar
0 kom 1-2 žlice likera od naranče
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

dobro ocijediti, sačuvati sok

02.

karamelizirati, dodati

03.

kuhati dok se ne zgusne

04.

umiješati

05.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti,

06.

zagrijati i na njemu ispržiti jetra posuti, meso ostaviti na toplotne pomiješati umak od bresaka sa sokom od pečenja, dodati breskve, zagrijati

07.

umiješati u umak, na zagrijani pladanj složiti jetra s breskvama i preliti umakom.

08.

oko 6 min

09.

široki rezanci, miješana salata.

žena.hr
16.1.2013.