dobro ocijediti, sačuvati sok
Sastojci
0 kom oko 400 g bresaka (polovice iz kompota)
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 1 žlicu vinskog octa 250 ml (1/4 l) vruće mesne juhe
0 kom 1-2 žličice želea od ribiza
0 kom 4 odreska telećih jetara
0 kom 4-5 žlica margarina sol, papar
0 kom 1-2 žlice likera od naranče
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
karamelizirati, dodati
03.
kuhati dok se ne zgusne
04.
umiješati
05.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti,
06.
zagrijati i na njemu ispržiti jetra posuti, meso ostaviti na toplotne pomiješati umak od bresaka sa sokom od pečenja, dodati breskve, zagrijati
07.
umiješati u umak, na zagrijani pladanj složiti jetra s breskvama i preliti umakom.
08.
oko 6 min
09.
široki rezanci, miješana salata.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb