U zdjelici za umak zavrijte temeljac. Dodajte ječam, prekrijte, smanjite vatru i pirjajte 10 minuta ili dok se tekućina ne upije.
Sastojci
0 kom 400 ml kokošjeg temeljca
0 kom 1 šalica ječma
0 kom papar
0 kom ulje
0 kom 250 g pikantih kobasica
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 1 manja crvena paprika, sitno narezana
0 kom 250 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom češnjak u prahu
0 kom 2 žlice slatkog bijelog vina
0 kom bosiljak
Priprema
01.
02.
U tavi zagrijte malo ulja. Skinite omot sa kobasica te ih smrvite i stavite u tavu. Pržite 3 minute te prebacite u drugu posudu.
03.
U tavi zagrijte još malo ulja te 4-5 minuta pržite luk, papriku i šampinjone. U tavu vratite kobasice, posipajte češnjakom te zalijte sa malo vina. Držite na vatri 2-3 minute.
04.
U tavu dodajte ječam te ga zagrijte.
05.
Maknite sa vatre te posipajte sa bosiljkom i paprom.