Tartar umak - lako i fino

Tartar umak - lako i fino

Sastojci

0 kom - 2dcl majoneze
0 kom - 3 sitno nasjeckana kisela krastavca (manja)
0 kom - kopar nasjeckani
0 kom -žlica mlijeka
0 kom - 1 rez češnjaka
0 kom - sol
0 kom - papar
0 kom - pola čaše jogurta (tekući ili čvrsti)
0 kom - 1 žličica senfa
0 kom - par kapljica limunovog soka
0 kom - mrvica crvene mljevene paprike
0 kom -malo peršina u prahu

Priprema

01.

Nasjeckati krastavce na sitno, te ih pomiješati sa majonezom i dodati jogurt, sol, papar, te ostale sastojke.

02.

Sve dobro izmiješati da smjesa postane jednolična.

03.

Dodati veću količinu sastojaka po želji.

04.

ostaviti 30-45 minuta u frižideru u zdjelici da se ohladi.

05.

Prije konzumiranja servirati u zdjelicu i ukrasiti listićem peršina ili vlasca.

žena.hr
15.9.2015.