Talijanski stromboli sa kobasicama

Talijanski stromboli sa kobasicama

Sastojci

0 kom 500 g tijesta za pizzu
0 kom 300 g kobasica
0 kom 1 luk
0 kom papar
0 kom mediteranski začini
0 kom 250 g mozarella sira
0 kom 30 g parmezana
0 kom maslinovo ili biljno ulje

Priprema

01.

Razvucite tijesto za pizzu na lagano nauljenom limu za pečenje.

02.

Narežite kobasice na male komadiće. Zagrijte ulje na tavi te pržite kobasice na laganoj vatri 5-10 minuta.

03.

Dodajte nasjeckani luk, papar i 1 dl vode te pojačajte vatru tako da voda zavrije. Smanjite vatru, pokrijte tavu te ostavite na vatri 5-10 minuta.

04.

Ocijedite preostalu tekućinu te dodajte mediteranske začine.

05.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Rasporedite kobasice i luk po tijestu za pizzu. Dodajte mozarellu i parmezan.

06.

Zarolajte tijesto, stavite u pećnicu te pecite oko 25 minuta.

žena.hr
14.2.2009.