Zagrijte vodu za špagete.
Sastojci
0 kom 500 g mljevenog goveđeg mesa
0 kom 2-3 luka, sitno nasjeckana
0 kom 1 žličica šećera
0 kom 350 g špageta
0 kom naribani parmezan
0 kom malo peršina
0 kom 1 bjelanjak
0 kom 3 žlice krušnih mrvica
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom sol i papar
0 kom 800 g pasirane rajčice
0 kom 75 ml suhog crnog vina
0 kom 75 ml goveđeg temeljca
0 kom bosiljak
Priprema
01.
02.
U većoj posudi pomiješajte govedinu, 1/4 raspoloživog luka, bjelanjak, krušne mrvice, pola raspoloživog češnjaka, sol i papar. Oblikujte okruglice.
03.
U tavi zagrijte malo ulja te pržite okruglice 5 minuta uz okretanje. Izvadite okruglice iz tave.
04.
U tavu dodajte preostali luk i češnjak te kratko prepržite. Dodajte pasiranu rajčicu, vino, temeljac, bosiljak i šećer.
05.
Dok umak zavrije u tavu vratite okruglice i držite ih na laganoj vatri 8-10 minuta uz povremeno miješanje.
06.
U međuvremenu skuhajte špagete i ocijedite ih.
07.
Poslužite špagete sa okroglicama i umakom. Kod posluživanja posipajte parmezanom i peršinom.