Narežite kruh na manje kockice. Prepecite kruh u pećnici da poprimi zlatnu boju i postane hrskav. Nakon toga ih stavite u veću posudu za salatu.
Sastojci
0 kom 5-6 kriški kruha
0 kom 50 ml jogurta sa malo masti
0 kom 10-12 listova salate
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom 40 ml vinskog octa
0 kom 3 žličice maslinovog ulja
0 kom 1 žlica vode
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 4 rajčice, narezane na manje komadiće
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom bosiljak
0 kom peršin
Priprema
01.
02.
Pomiješajte jogurt, ocat, ulje, vodu te češnjak. Stavite na stranu.
03.
Kruhu dodajte rajčice, luk, bosiljak i peršin. Preko svega prelijte pripremljeni umak. Prekrijte i stavite u hladnjak na 15-30 minuta.
04.
Kod posluživanja na tanjure stavite listove salate, na koje stavite ostale sastojke.
05.
Posipajte sa parmezanom.
06.
Ukoliko možete, ostavite mješavinu kruha i salate u frižideru više sati, ili preko noći.