Talijanska salata sa prepečenim kruhom

Talijanska salata sa prepečenim kruhom

Sastojci

0 kom 5-6 kriški kruha
0 kom 50 ml jogurta sa malo masti
0 kom 10-12 listova salate
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom 40 ml vinskog octa
0 kom 3 žličice maslinovog ulja
0 kom 1 žlica vode
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 4 rajčice, narezane na manje komadiće
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom bosiljak
0 kom peršin

Priprema

01.

Narežite kruh na manje kockice. Prepecite kruh u pećnici da poprimi zlatnu boju i postane hrskav. Nakon toga ih stavite u veću posudu za salatu.

02.

Pomiješajte jogurt, ocat, ulje, vodu te češnjak. Stavite na stranu.

03.

Kruhu dodajte rajčice, luk, bosiljak i peršin. Preko svega prelijte pripremljeni umak. Prekrijte i stavite u hladnjak na 15-30 minuta.

04.

Kod posluživanja na tanjure stavite listove salate, na koje stavite ostale sastojke.

05.

Posipajte sa parmezanom.

06.

Ukoliko možete, ostavite mješavinu kruha i salate u frižideru više sati, ili preko noći.

žena.hr
6.6.2007.