Tajlandska pržena govedina

Tajlandska pržena govedina

Sastojci

0 kom 60 ml goveđeg temeljca
0 kom 2 žlice limunovog soka
0 kom 2 crvene paprike, narezane na trake
0 kom bosiljak
0 kom 2 žlice šećera
0 kom 1 žlica sojinog umaka
0 kom 2 žličice škroba
0 kom ulje
0 kom 500 g goveđeg mesa, narezanog na manje trakice
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 1 chilli papričica, očišćena i sitno narezana ili chilli u prahu
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana

Priprema

01.

U manjoj zdjelici pomiješajte prvih 5 sastojaka.

02.

Na ulju u wok tavi prepržite meso sa češnjakom i chillijem te ga zatim prebacite iz tave i držite na toplom.

03.

Nakon toga u tavi prepržite luk i paprike. Vratite meso i umak te držite na vatri još 2-3 minute dok se umak ne zgusne i zavrije.

04.

Posipajte sa bosiljkom i poslužite sa rižom.

žena.hr
8.12.2009.