Tagliatelle sa šparogama, tikvicama i pancetom

Tagliatelle sa šparogama, tikvicama i pancetom

Sastojci

0 kom 500 grama tagliatella
0 kom 150 grama očišćenih divljih šparoga
0 kom parmezan
0 kom 2 srednje velike tikvice
0 kom 100 grama pancete
0 kom 2 dl vrhnja za kuhanje
0 kom 3 trokutića topljenog sira (tipa zdenka)
0 kom vegeta
0 kom sol
0 kom papar
0 kom maslinovo ulje

Priprema

01.

Očistite i operite šparoge, mekani dio izlomite na komade dužine 2-3 cm (kod mene je očišćenih šparoga bilo 150 grama).

02.

Tikvice narežite na kockice.

03.

Pancetu narežite na manje kockice.

04.

U veći lonac sa kipućom posoljenom vodom stavite kuhati tagliatelle i slijedite upute o vremenu kuhanja.

05.

Na malo maslinovog ulja kratko popržite pancetu narezanu na kockice, dodajte tikvice narezane na kockice i izlomljene šparoge.

06.

Pirjajte 8-10 minuta uz podlijevanje vodom po potrebi, dodajte vegetu, papar i malo soli.

07.

Nakon što su šparoge i tikvice omekšale (ja ne volim da su previše meke) dodajte vrhnje za kuhanje i trokutiće topljenog sira te miješajte na nižoj temperaturi da se sir otopi.

08.

Ocijeđene tagliatelle prelijte sa pripremljenim umakom od šparoga, tikvica i pancete, obilno posipajte naribanim parmezanom i uživajte

žena.hr
25.5.2013.