oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti i ostaviti da stoji oko 30 min posušiti, iznutra i izvana
Sastojci
0 kom 1 očišćeni svježi bakalar (oko 1,5 kg)
0 kom limunovim sokom
0 kom posoliti, popapriti
0 kom 1 vezicu mladog luka (oko 250 g)
0 kom 50 g maslaca
0 kom 2-3 žlice usitnjenog peršina 2-3 žlice nasjeckanog ukrasnog peršina solju worchester-umakom
0 kom 2 rajčice
0 kom paprom, solju
0 kom struja: plin: vrijeme pečenja:
0 kom prilog:
Priprema
01.
02.
za umak
03.
očistiti, zeleni dio skratiti na otprilike 15 cm, korijen eventualno očistiti, oprati, narezati na kolutiće otopiti i na njemu pirjati kolutiće luka da budu skoro kuhani
04.
dodati kolutićima luka i zajedno pirjati, začiniti i velikim komadom alu-folije obložiti lim za pečenje, ribu leđima nadolje položiti na foliju, napuniti je nadjevom, a jednim dijelom nadjeva namazati ribu oprati, posušiti, izrezati zeleni dio, narezati na ploške i obložiti ribu posuti alu-foliju obaviti oko ribe, dobro zatvoriti, lim za pečenje staviti u zagrijanu pećnicu
05.
5-6 oko 45 min
06.
krumpir s maslacem, zelena salata
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb