Svježi bakalar pripremljen na pari

Svježi bakalar pripremljen na pari

Sastojci

0 kom 1 1/2 kg očišćenog bakalara (u cijelom ili u komadima)
0 kom 2 žlice limunova soka,
0 kom 250 ml (1/4 l) vode
0 kom 1 vezicom povrća za juhu 1 listom lovora, 10 zrna papra 3 klinčića, 5 zrna pimenta 1 očišćenim narezanim lukom 1 žličicom soli, 1 žlicom octa
0 kom Prilog:
0 kom Varijante:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti sa

02.

ostaviti da stoji 15 min;

03.

sa

04.

staviti u lonac na paru; ribu položiti na umetak, staviti da zavrije i kuhati na pari dok riba nije gotova ribu poslužiti na prethodno ugrijanoj plitici.

05.

oko 20 min

06.

otopljeni maslac, slani krumpir

07.

umjesto svježeg bakalara mogu se pripremati sljedeće vrste riba: - sušeni bakalar - - losos - - grgeč - - oslić - - smuđ - bez škrga, očišćen, bez peraja, s glavom - - štuka - - jegulja - očišćena, bez kože, bez glave, narezana na 5 cm velike komade -

žena.hr
23.12.2012.