očistiti, izrezati na kockice
Sastojci
0 kom 1/2 glavice luka
0 kom 4 žlice ulja
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 400 g šampinjona u ploškama (iz limenke)
0 kom 750 g svinjske pečenke
0 kom 15 španjolskih maslina punjenih paprikom
0 kom vodom
0 kom paprom, soli
0 kom 75 g kiselog vrhnja
0 kom 1 žlicom škrobnog brašna
0 kom 2 žlice sherryja
Priprema
01.
02.
zagrijati i na njemu propirjati luk
03.
oko 30 min
04.
vijenac od riže ili zeleni valjušci, salata od rajčica i luka.
05.
ocijediti, sačuvati tekućinu šampinjone dodati luku, pirjati oko 10 minuta
06.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na kockice
07.
meso i masline dodati gljivama, tekućinu od šampinjona nadopuniti
08.
do 500 ml (1/2 l); začiniti
09.
poklopljeno pirjati oko 30 minuta.
10.
izmiješati sa
11.
i time zgusnuti ragu
12.
umiješati; posoliti, popapriti.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb