Svinjski ragu s maslinama

Svinjski ragu s maslinama

Sastojci

0 kom 1/2 glavice luka
0 kom 4 žlice ulja
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 400 g šampinjona u ploškama (iz limenke)
0 kom 750 g svinjske pečenke
0 kom 15 španjolskih maslina punjenih paprikom
0 kom vodom
0 kom paprom, soli
0 kom 75 g kiselog vrhnja
0 kom 1 žlicom škrobnog brašna
0 kom 2 žlice sherryja

Priprema

01.

očistiti, izrezati na kockice

02.

zagrijati i na njemu propirjati luk

03.

oko 30 min

04.

vijenac od riže ili zeleni valjušci, salata od rajčica i luka.

05.

ocijediti, sačuvati tekućinu šampinjone dodati luku, pirjati oko 10 minuta

06.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na kockice

07.

meso i masline dodati gljivama, tekućinu od šampinjona nadopuniti

08.

do 500 ml (1/2 l); začiniti

09.

poklopljeno pirjati oko 30 minuta.

10.

izmiješati sa

11.

i time zgusnuti ragu

12.

umiješati; posoliti, popapriti.

žena.hr
9.4.2015.