Medaljoni su mnogima omiljen dio mesa i mogu se pripremiti u različitim umacima. Ako ti se ideja o svinjskim medaljonima u umaku od hrena čini neobičnom sigurno ćeš promijeniti mišljenje nakon obroka.
Sastojci
Priprema
Svinjski file se očisti i nareže na medaljone debljine oko 2 centimetra. Medaljone posolimo i popaprimo sa svake strane. Luk i ružmarin sitno nasjeckamo. Hren ogulimo i naribamo (grubo ili fino, prema želji).
U tavi zagrijemo masnoću i na visokoj temperaturi prepržimo medaljone, otprilike 2 minute sa svake strane, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Premjestimo ih na topao tanjur.
Zatim u tavu dodamo luk i pirjamo ga na srednje jakoj temperaturi 5 minuta, dok ne omekša i lagano karamelizira.
Dodamo vodu te senf, hren i ružmarin. Promiješamo i kuhamo još nekoliko minuta, dok se umak lagano ne zgusne. Prema želji dodamo sol, zatim u tavu vratimo medaljone. Promiješamo, zagrijemo i poslužimo s odabranim prilogom.
Savjet
Ulje se može zamijeniti sa svinjskom mašću.