Poželjela si pripremiti meso s krumpirom? Donosimo ti ideju za izvrstan obiteljski ručak po klasičnom receptu koji uključuje slaninu i sir
Bolje ne može: Svinjski kotleti s krumpirom i sirom iz pećnice
Sastojci
Priprema
Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na tanke kriške, koje stavljamo u zdjelu. Dodamo sol, majčinu dušicu i malo ulja te dobro promiješamo.
Svinjske kotlete po potrebi operemo i dobro osušimo papirnatim ručnicima. Lagano ih začinimo solju i mljevenim paprom. Po želji ih također natrljamo zdrobljenim češnjakom.
Lim za pečenje namastimo uljem, zatim dodamo krumpir i rasporedimo ga po cijeloj površini. Na krumpir stavimo kotlete. Na svaki kotlet stavimo krišku dimljene slabine, zatim meso posipamo naribanim sirom. Sve zajedno prelijemo vrhnjem.
Lim za pečenje pokrijemo poklopcem ili je zatvorimo aluminijskom folijom. Jelo pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, dok krumpir i meso ne omekšaju (60-90 minuta).
Posljednjih 15 minuta pečenja možemo povećati temperaturu na 200 stupnjeva i peći otkriveno, da se krumpir i sir lijepo zapeku.
Savjet
Odaberi neki sir koji se dobro topi, poput goude ili edamera. Po želji na kotlete možeš dodati i majčinu dušicu.