očistiti, sitno narezati
Sastojci
0 kom 6 komada vlasca
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 2-3 žlice armagnaca.
0 kom 200 ml tučenog vrhnja
0 kom 2 svinjska fileta (oko 700 g)
0 kom svježe mljeveni papar; sol;
0 kom 1-2 žlice maslaca
0 kom 1/2 svežnjića majčine dušice
0 kom 2-3 žlice armagnaca
0 kom Vrijeme pečenja:
Priprema
01.
02.
zagrijati, narezani vlasac miješajući staklasto propirjati, rashladiti sa
03.
Postepeno umiješati
04.
kremasto ukuhati i pokriveno maknuti s vatre;
05.
eventualno odstraniti masnoću i žilice, oguliti kožicu, oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti
06.
utrljati
07.
zagrijati, propržiti filete s obje strane;
08.
oprati, posušiti, otrgnuti peteljke, 2/3 količine majčine dušice posuti po filetima i pustiti da se pokriveni peku uz povremeno okretanje; pečene filete omotati u alu-foliju i ostaviti da stoje; odliti masnoću iz tave, soku od pečenja dodati
09.
umiješati vlasac; miješajući zagrijati umak, po potrebi začiniti solju, paprom, dodati ostatak majčine dušice, filete ukoso narezati na ploške, složiti na zagrijan pladanj i dodati umak
10.
oko 12 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb