Svinjski filet s armagnac-umakom

Svinjski filet s armagnac-umakom

Sastojci

0 kom 6 komada vlasca
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 2-3 žlice armagnaca.
0 kom 200 ml tučenog vrhnja
0 kom 2 svinjska fileta (oko 700 g)
0 kom svježe mljeveni papar; sol;
0 kom 1-2 žlice maslaca
0 kom 1/2 svežnjića majčine dušice
0 kom 2-3 žlice armagnaca
0 kom Vrijeme pečenja:

Priprema

01.

očistiti, sitno narezati

02.

zagrijati, narezani vlasac miješajući staklasto propirjati, rashladiti sa

03.

Postepeno umiješati

04.

kremasto ukuhati i pokriveno maknuti s vatre;

05.

eventualno odstraniti masnoću i žilice, oguliti kožicu, oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti

06.

utrljati

07.

zagrijati, propržiti filete s obje strane;

08.

oprati, posušiti, otrgnuti peteljke, 2/3 količine majčine dušice posuti po filetima i pustiti da se pokriveni peku uz povremeno okretanje; pečene filete omotati u alu-foliju i ostaviti da stoje; odliti masnoću iz tave, soku od pečenja dodati

09.

umiješati vlasac; miješajući zagrijati umak, po potrebi začiniti solju, paprom, dodati ostatak majčine dušice, filete ukoso narezati na ploške, složiti na zagrijan pladanj i dodati umak

10.

oko 12 min.

žena.hr
15.10.2017.