U većoj zdjelici pomiješajte prvih 8 sastojaka.
Sastojci
0 kom 5-6 kriški kruha, natrganih na male kockice
0 kom 125 g sušenih marelica, narezanih na manje komadiće
0 kom 6 žlica senfa
0 kom 3 žlice pekmeza od marelice
0 kom 2 sitno nasjeckana luka
0 kom ulje
0 kom malo peršina
0 kom 3 žlice pekmeza od marelice
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom sol
0 kom 500 g odmrznutog špinata
0 kom 2 kg svinjskog filea
Priprema
01.
02.
File rezrežite na pola. Unutarnje strane polovica premažite sa 4 žlice senfa. Pola kruha stavite na jednu polovicu. Prekrijte špinatom.
03.
Ostatak kruha rasporedite preko špinata. Drugu polovicu filea stavite na prvu i pričvrstite koncem.
04.
Pecite na 160 stupnjeva oko 1 sat.
05.
U zdjelici pomiješajte pekmez od marelice i 2 žlice senfa. Razmažite preko filea. Pecite još 45-60 minuta.
06.
Razrežite na ploške i poslužite.