Svinjska pisanica u umaku od piva

Svinjska pisanica u umaku od piva

Sastojci

0 kom 600 g svinjskog fileta fileta (pisanice)
0 kom 2 glavice luka
0 kom 2 usoljena krastavca
0 kom 3-4 žlice kiselog vrhnja crvenu papriku
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom Savjet:
0 kom 1 žlicu svinjske masti
0 kom 1 žlicu svinjske masti
0 kom 1 žličicu slatke crvene paprike 1/2 žličice soli
0 kom 250 ml (1/4 l) tamnog piva
0 kom 1 lovorov list na vrh noža pimenta
0 kom 1 papriku
0 kom 1 rajčicu
0 kom paprikom

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, skinuti kožicu i eventualno masnoću; izrezati najprije na tanke ploške, potom na rezance

02.

očistiti, izrezati na kockice

03.

razrezati, izrezati na rezance, dodati mesu i zajedno kratko pirjati

04.

dodati.

05.

-25 min.

06.

riža na maslacu, krumpir kuhan u slanoj vodi.

07.

da bi jelo bilo jeftinije, umjesto svinjskog fileta uzeti svinjske odreske.

08.

zagrijati i na njoj pirjati luk do svijetlosmede boje; izvaditi

09.

dodati u sok od pečenja, zagrijati i na njoj popržiti meso; dodati luk

10.

umiješati

11.

uliti

12.

dodati; meso pirjati

13.

razrezati, odstraniti peteljku i sjemenke, papriku oprati i izrezati na rezance

14.

nakratko potopiti u kipuću vodu (ne kuhati), ohladiti u hladnoj vodi, oguliti kožicu, razrezati, odstraniti sjemenke i zelene dijelove; rajčicu izrezati na rezance i zajedno s

15.

dodati mesu,

žena.hr
2.2.2013.