oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, skinuti kožicu i eventualno masnoću; izrezati najprije na tanke ploške, potom na rezance
Sastojci
0 kom 600 g svinjskog fileta fileta (pisanice)
0 kom 2 glavice luka
0 kom 2 usoljena krastavca
0 kom 3-4 žlice kiselog vrhnja crvenu papriku
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom Savjet:
0 kom 1 žlicu svinjske masti
0 kom 1 žlicu svinjske masti
0 kom 1 žličicu slatke crvene paprike 1/2 žličice soli
0 kom 250 ml (1/4 l) tamnog piva
0 kom 1 lovorov list na vrh noža pimenta
0 kom 1 papriku
0 kom 1 rajčicu
0 kom paprikom
Priprema
01.
02.
očistiti, izrezati na kockice
03.
razrezati, izrezati na rezance, dodati mesu i zajedno kratko pirjati
04.
dodati.
05.
-25 min.
06.
riža na maslacu, krumpir kuhan u slanoj vodi.
07.
da bi jelo bilo jeftinije, umjesto svinjskog fileta uzeti svinjske odreske.
08.
zagrijati i na njoj pirjati luk do svijetlosmede boje; izvaditi
09.
dodati u sok od pečenja, zagrijati i na njoj popržiti meso; dodati luk
10.
umiješati
11.
uliti
12.
dodati; meso pirjati
13.
razrezati, odstraniti peteljku i sjemenke, papriku oprati i izrezati na rezance
14.
nakratko potopiti u kipuću vodu (ne kuhati), ohladiti u hladnoj vodi, oguliti kožicu, razrezati, odstraniti sjemenke i zelene dijelove; rajčicu izrezati na rezance i zajedno s
15.
dodati mesu,
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb