Svinjetina sa svježim klicama soje

Svinjetina sa svježim klicama soje

Sastojci

0 kom 500 g čistih svinjskih rebara ili podplećke (oko 650 g s kostima)
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 250 g svježih klica soje
0 kom 2 žlice bijelog vina 2 žlice tučenog vrhnja 4-5 žlica umaka od soje
0 kom 50 g maslaca
0 kom 4 kriške polubijelog kruha
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

odstraniti masnoću i kosti, oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti; narezati najprije na tanke ploške, a potom na rezance,

02.

zagrijati i okrećući propeći narezano meso,

03.

oprati, dobro ocijediti, dodati mesu, zajedno propržiti oko 1 minutu jedno za drugim dodavati,

04.

izmiješati, pustiti da uzavrije,

05.

rastopiti,

06.

prepeći s obje strane do zlatnosmeđe boje i poslužiti uz meso.

07.

oko 5 min

08.

zelena salata, salata od rajčice.

žena.hr
3.2.2016.