Meso narezati na centimetar široke trakice i začiniti ga začinima po želji.
Sastojci
0 kom 400 g svinjskog buta
0 kom 3-4 mrkve
0 kom 3 svježe paprike (može i raznih boja radi šarolikosti)
0 kom 1 glavica crvenog luka
0 kom vrhnje za kuhanje
0 kom začini po želji
0 kom riža arborio
Priprema
01.
02.
Mrkvu narezati isto na trakice.
03.
Luk sitno nasjeckati.
04.
Na malo ulja prodinstati luk i meso dok ne dobije zlatnu boju.
05.
Dodati mrkvu i politi vodom taman da prekrije sadržaj tave.
06.
Kuhati dvadesetak minuta i povremeno politi s još vode.
07.
Pred kraj dodati papriku narezanu na trakice.
08.
Na kraju dodati vrhnje za kuhanje da bi se zgusnilo.
09.
Poslužiti s kuhanom arborio rižom i salatom od sezonskog povrća.