Svinjetina s povrćem i rižom

Svinjetina s povrćem i rižom

Sastojci

0 kom 400 g svinjskog buta
0 kom 3-4 mrkve
0 kom 3 svježe paprike (može i raznih boja radi šarolikosti)
0 kom 1 glavica crvenog luka
0 kom vrhnje za kuhanje
0 kom začini po želji
0 kom riža arborio

Priprema

01.

Meso narezati na centimetar široke trakice i začiniti ga začinima po želji.

02.

Mrkvu narezati isto na trakice.

03.

Luk sitno nasjeckati.

04.

Na malo ulja prodinstati luk i meso dok ne dobije zlatnu boju.

05.

Dodati mrkvu i politi vodom taman da prekrije sadržaj tave.

06.

Kuhati dvadesetak minuta i povremeno politi s još vode.

07.

Pred kraj dodati papriku narezanu na trakice.

08.

Na kraju dodati vrhnje za kuhanje da bi se zgusnilo.

09.

Poslužiti s kuhanom arborio rižom i salatom od sezonskog povrća.

žena.hr
1.9.2014.