Svinjetina s mladim lukom na kineski način

Svinjetina s mladim lukom na kineski način

Sastojci

0 kom 350 g svinjske vratine
0 kom 2 žlice umaka od soje
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 2 žlice sherryja 2 očišćena sitno nasjeckana češnja češnjaka 1 žlicom oguljenog sitno nasjeckanog korijena đumbira (ili navrh noža đumbira u prahu)
0 kom 1 žlicom škroba
0 kom 1/2 boce (oko 170 g) ketchupa 4 žlice soka od ananasa 1-2 žlice slatkog chili-umaka
0 kom 2 žlice komadića ananasa (iz limenke)
0 kom 3 vezice mladog luka
0 kom 30 g oguljenih badema izrezanih na listiće
0 kom 2 žlice ulja
0 kom solju

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na kockice veličine 1/2 cm,

02.

izmiješati sa

03.

oko 3 min

04.

riža.

05.

umiješati u meso

06.

pomiješati;

07.

ocijediti, sitno izrezati, umiješati u umak od ketchupa;

08.

očistiti, zeleni dio skratiti na otprilike 15 cm, bijeli dio po potrebi očistiti, luk oprati, izrezati na tanke ploške;

09.

popržiti na tavi bez masnoće do zlatnosmeđe boje, izvaditi, staviti na stranu;

10.

zagrijati u dvije tave; meso izvaditi iz marinade, ocijediti, peći na tavi oko 2 minute; često miješati; pripremljeni mladi luk pržiti oko 1 minutu u drugoj tavi uz miješanje, skinuti s vatre, posuti

11.

mesu dodati umak od ketchupa, prokuhati, maknuti s vatre mesu dodati mladi luk, promiješati, posuti prženim bademima, odmah poslužiti.

žena.hr
7.6.2013.