U većoj tavi na malo ulja prepržite luk te ga stavite na stranu.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 2 luka, sitno narezana
0 kom 50 ml vrhnja
0 kom 1 žumanjak
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 3 žlice brašna
0 kom 500 g mljevenog goveđeg mesa
0 kom 250 g mljevenog junećeg mesa
0 kom 250 g mljevenog svinjskog mesa
0 kom 100 g krušnih mrvica
0 kom 2 jaja, malo zamućena
0 kom sol i papar
0 kom muškatni oraščić
0 kom 250 ml mlijeka
Priprema
01.
02.
Pomiješajte meso, krušne mrvice, zamućena jaja, sol, papar i muškatni oraščić. Dodajte luk i pomiješajte. Oblikujte okruglice te ih ispecite u tavi.
03.
Pomiješajte mlijeko, vrhnje, žumanjak i malo soli u manjoj zdjelici.
04.
U tavi otopite 2 žlice maslaca. Dodajte brašno i dobro promiješajte. Polako dodajte sadržaj male zdjelice. Držite na srednje jakoj vatri oko 3 minute ili dok se umak ne zgusne.
05.
Umak prelijte preko okruglica te poslužite.