Brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer, sol, vanilin šećer sjediniti te postepeno dodati u smjesu od jaja, mlijeka, ulja. Na kraju dodati vruću vodu i sve dobro izmiksati. Smjesu izliti u pleh od pećnice prekriven papirom za pečenje i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta (provjeriti čačkalicom). Pečeni biskvit izvaditi iz pleha , okrenuti naopako i prerezati po širini te ostaviti da se ohladi.
Sastojci
Priprema
Krema od šumskog voća: Šećer i smrznuto voće staviti u posudu te pustitti da se otopi. Kada se voće otopilo posudu staviti na vatru i pustiti da voće prokuha. Gustin rastopiti u vodi te dodati u prokuhano voće i skuhati gustu kremu. Maknuti sa vatre, malo ohladiti i umiješati maslac. Dobro izmiksati. Toplom kremom premazati donji dio biskvita.
Krema od vanilije: 400 ml mlijeka, aromu vanilije i šećer staviti na vatru da zakuha. Puding i vanilin šećer uniješati u ostatak mlijeka te sve zajedno sjediniti i skuhati gustu kremu. U topli puding umiješati maslac, a kada se potpuno ohladi dodati 100 ml vrhnja za šlag i sve zajedno izmiksati tako da dobijemo gustu i svilenkastu kremu. Kremu rasporediti po kremi od šumskog voća, zatim staviti drugi dio biskvita te ga tanko premazati kremom od valije. Na kraju napraviti glazuru tako da na pari otopimo čokoladu u vrhnju za šlag.
Čokoladnom glazurom preliti kolač ostaviti na hlađenju preko noći.