Šumska čarolija

Šumska čarolija

Sastojci

0 kom margarin
0 kom šećer
0 kom šumsko voće
0 kom brašno
0 kom vanilin šećer
0 kom jaje
0 kom malo soli
0 kom mlijeko
0 kom puding od vanilije
0 kom vrhnje za šlag
0 kom bijela čokolada

Priprema

01.

Za prhko tijesto potrebno je umijesiti 15 dag margarina, 10 dag šećera, 25 dag glatkog brašna, 2 vanilin šećera i prstohvat soli.

02.

Izvaljati ravnomjerno u obliku kruga i pomoću valjka posložiti u okruglu posudu za pečenje.

03.

Peći na zagrijanoj pećnici, na 180°C deset minuta.

04.

Tijesto pri vađenju iz pećnice mora biti blage žućkaste boje, nikako tamnije, jer bi površina bila previše zapečena i pritom gorkastog okusa i ne bi se uklopila sa šumskim voćem.

05.

Na ohlađeno tijesto poslagati pomiješano šumsko voće. Može biti svježe ili zaleđeno. Voće dobro ocijediti od soka da se tijesto ne natopi.

06.

Za fil je potrebno skuhati dva pudinga od vanilije u pola litre mlijeka sa 4 žlice šećera. U ohlađeni puding umiješati oko 15 dag margarina s aromom vanilije, te dodati 5 žlica šlaga kojeg ste prethodno napravili od vrhnja za šlag.

07.

Šlag ne smije biti rijedak, već se mora dobro  izmiksati.

08.

Za glazuru je potrebno zagrijati na laganoj vatri 2 dl vrhnja za šlag i 100 g čokolade. Nakon što se čokolada otopi, ostaviti glazuru nekoliko minuta na sobnoj temperaturi i tek onda preliti kolač. Po želji ukrasiti ribanom čokoladom.

žena.hr
22.1.2017.