Biskvit:
Sastojci
0 kom biskvit:
0 kom 6 jaja
0 kom 5 žlica šečera
0 kom 20 dag margarina
0 kom Glazura:
0 kom 10 dkg čokolade
0 kom 8 dkg margarina te kokos za valjenje (10 dkg)
0 kom 6 žlice vode
0 kom 10 žlica glatkog brašna i šečera
0 kom 4 žlice kakaa
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Krema:
0 kom 5 dcl mlijeka
0 kom 2 žlice gl.brašna
0 kom 4 žlice gustina
Priprema
01.
02.
Jaja i secer pjenasto izmiksati te postupno dodavati zlicu po zlicu vodr, bradno pomijesano s praskom za pecivo i kakaom.
03.
Tijesto uliti u tepsiju sa masnim papirom te peci na 200 stupnjeva 20 min.
04.
krema:
05.
Brasno, gustin i secer umutiti s 1dcl mlijeka te ukuhati u preostalo mlijeko te mijesati cijelo vrijeme dok ne zgusne te u ohlađenu dodati pjenasto izradjen margarin
06.
Glazura:
07.
Cokoladu i margarin rastopiti na pari
08.
Postupak slaganja:
09.
Peceni biskvit okruglom casom izrezite tortice te ih po srediti prepolovite i premazite jedan dio kremom o dtugim dijelom preklopite. Onda jos vanjske rubove također premazite kremom i taj vanjski dio uvaljati u kokos.
10.
kada to napravite sa svim torticama premazite ih cokoladnom glazurom.