Šubare po mom

Šubare po mom

Sastojci

0 kom Biskvit
0 kom 4 jaja
0 kom 350 ml mlijeka
0 kom 100 g šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 200 g maslaca
0 kom 100 g kokosovog brašna
0 kom Glazura
0 kom kakao za posipanje i jestivi ukrasi (po želji)
0 kom 200 g šećera
0 kom 1 dcl ulja
0 kom 1 dcl vruće vode
0 kom 250 g brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 i pol žlica kakaa
0 kom Krema
0 kom 1 puding s okusom vanilije

Priprema

01.

Biskvit: Odvojite žutanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrt snijeg. Žutanjcima dodajte šećer i tucite dok ne postane pjenasto. Dodajte ulje i vodu, te dobro promiješajte. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, te ga dodajte u smjesu jaja i šećera i miješajte do se ne sjedini. Umiješajte snijeg od bjelanjaca i smjesu podjelite na dva dijela, te u jedan dio dodajte kakao.

02.

Ispecite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu (od pećnice). Pecite ih na 180 stupnjeva 10-15 min.

03.

Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba biskvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).

04.

Krema: Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka te ga ukuhajte u ostatak mlijeka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrađeni maslac, te dobro izmiješajte električnim mikserom.

05.

Postupak punjenja: Na tamni krug od biskvita stavite žličicu kreme, razmažite i poklopite žutim krugom. Tako dobivenu “torticu” premažite kremom i sa strane te uvaljajte u kokosovo brašno pa nakon toga i gornji dio kolača namažite kremom.

06.

Glazura: Uz pomoć čajne žličice, vrh svake “tortice” posipati kakaom ili naribanom čokoladom te ukrasiti po želji

žena.hr
30.1.2015.