Biskvit: Odvojite žutanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrt snijeg. Žutanjcima dodajte šećer i tucite dok ne postane pjenasto. Dodajte ulje i vodu, te dobro promiješajte. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, te ga dodajte u smjesu jaja i šećera i miješajte do se ne sjedini. Umiješajte snijeg od bjelanjaca i smjesu podjelite na dva dijela, te u jedan dio dodajte kakao.
Sastojci
Priprema
Ispecite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu (od pećnice). Pecite ih na 180 stupnjeva 10-15 min.
Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba biskvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).
Krema: Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka te ga ukuhajte u ostatak mlijeka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrađeni maslac, te dobro izmiješajte električnim mikserom.
Postupak punjenja: Na tamni krug od biskvita stavite žličicu kreme, razmažite i poklopite žutim krugom. Tako dobivenu “torticu” premažite kremom i sa strane te uvaljajte u kokosovo brašno pa nakon toga i gornji dio kolača namažite kremom.
Glazura: Uz pomoć čajne žličice, vrh svake “tortice” posipati kakaom ili naribanom čokoladom te ukrasiti po želji