Štuka u umaku fricassee

Štuka u umaku fricassee

Sastojci

0 kom 1 štuku (1 -1/2 kg)
0 kom octom
0 kom Vrijeme pirjanja ribe:
0 kom Vrijeme pripreme umaka:
0 kom maslacu.
0 kom 30 g maslaca
0 kom 35 g pšeničnog brašna
0 kom 500 ml (1 1/2 l) instant juhe
0 kom 1-2 oprana usitnjena fileta sardine
0 kom 1 žumance, 2 žlice slatkog vrhnja
0 kom posoliti,
0 kom papar, bijelo vino,

Priprema

01.

očistiti od ljusaka, izvaditi utrobu, oprati pod hladnom tekućom vodom, izrezati na komade, namočiti

02.

ostaviti oko 30 min, posušiti, posoliti; komadiće ribe pirjati u zdjeli na

03.

oko 20 min

04.

oko 10 min.

05.

Za umak

06.

otopiti, dodati

07.

miješati do svijetložute boje,

08.

dodati, šibom za snijeg miješati pazeći da se ne stvore grudice; zakuhati i kuhati oko 5 min; dodati

09.

ostaviti zajedno oko 5 min;

10.

istući i dodati umaku,

11.

dodati

12.

ribu dodati umaku; zagrijati.

žena.hr
20.12.2012.