očistiti od ljusaka, izvaditi utrobu, oprati pod hladnom tekućom vodom, izrezati na komade, namočiti
Sastojci
0 kom 1 štuku (1 -1/2 kg)
0 kom octom
0 kom Vrijeme pirjanja ribe:
0 kom Vrijeme pripreme umaka:
0 kom maslacu.
0 kom 30 g maslaca
0 kom 35 g pšeničnog brašna
0 kom 500 ml (1 1/2 l) instant juhe
0 kom 1-2 oprana usitnjena fileta sardine
0 kom 1 žumance, 2 žlice slatkog vrhnja
0 kom posoliti,
0 kom papar, bijelo vino,
Priprema
01.
02.
ostaviti oko 30 min, posušiti, posoliti; komadiće ribe pirjati u zdjeli na
03.
oko 20 min
04.
oko 10 min.
05.
Za umak
06.
otopiti, dodati
07.
miješati do svijetložute boje,
08.
dodati, šibom za snijeg miješati pazeći da se ne stvore grudice; zakuhati i kuhati oko 5 min; dodati
09.
ostaviti zajedno oko 5 min;
10.
istući i dodati umaku,
11.
dodati
12.
ribu dodati umaku; zagrijati.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb