Od brašna, jaja, ulja, soli (po okusu) i mlake vode (po potrebi) umijesite glatko tijesto. Oblikujte ga u kuglu, premažite uljem i 20 minuta ostavite na sobnoj temperaturi. Stol prekrijte stolnjakom, pospite ga brašnom pa posred položite tijesto. Malo ga istanjite valjkom, premažite uljem, zatim ga lagano dlanovima razvucite tako da prekrije veći dio stolnjaka. Rasporedite ociscene visnje po tijestu oko 20 cm široko. Prospite ih vanilin secerom i secerom po zelji. Zatim pomoću stolnjaka savijte svitak. Stavite u pecnicu na 200° oko 30 min. Kada su strukli gotovi, posipajte ih secerom u prahu.
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 250 g glatkog brašna
0 kom sol
0 kom 1 jaje
0 kom 1 žlica ulja
0 kom mlaka voda
0 kom Nadjev:
0 kom ociscene višnje
0 kom 2 vanilin secera
0 kom šećer
Priprema
01.