Maslac, šećer i žutanjke pjenasto izmiješamo. Dodamo omekšanu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i mrvice namočene u rumu. Na kraju umiješamo čvrsti snijeg od bjelanjaka i mljevene lješnjake.
Sastojci
0 kom 7 dag maslaca
0 kom 15 dag šećera
0 kom 2 dl slatkog vrhnja
0 kom 6 jaja
0 kom 10 dag čokolade
0 kom 4 dag brašna
0 kom 1/4 vrećice praška za pecivo
0 kom 2 žlice mrvica
0 kom 0,5 dl ruma
0 kom 15 dag lješnjaka
0 kom čokoladna glazura
Priprema
01.
02.
Dobivenu smjesu stavimo u kalup za srneći hrbat koji smo prethodno premazali maslacem i posuli brašnom.
03.
Pećemo oko 45 minuta na temperaturi od 185°C.
04.
Ohlađeni kolač prelijemo čokoladnom glazurom i poslužimo s tučenim slatkim vrhnjem.