oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, oguliti kožicu, u meso utrljati
Sastojci
0 kom Oko 500 g srnetine (od buta)
0 kom sol, znječene borovice, majčinu dušicu, mažuran, ružmarin, kadulju, 1-2 glavice luka
0 kom 1 žlicu maslaca
0 kom 100 ml crnog vina
0 kom 2 žlice kompota od brusnica 150 g slatkog vrhnja
0 kom sol, papar
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
očistiti, sitno nasjeckati;
03.
zagrijati i na njemu popržiti meso sa svih strana, dodati luk, meso peći poklopljeno u pećnici, kad omekša izvaditi ga iz posude i staviti na toplo, sok od pečenja kratko prokuhati sa
04.
te procijediti;
05.
umiješati, kratko prokuhati, dodati
06.
meso izrezati na ploške i poslužiti s umakom.
07.
-200
08.
-4
09.
oko 30 min
10.
kroketi od krumpira, pirjani komorač.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb