Srneći but "Hubertus"

Srneći but "Hubertus"

Sastojci

0 kom Oko 500 g srnetine (od buta)
0 kom sol, znječene borovice, majčinu dušicu, mažuran, ružmarin, kadulju, 1-2 glavice luka
0 kom 1 žlicu maslaca
0 kom 100 ml crnog vina
0 kom 2 žlice kompota od brusnica 150 g slatkog vrhnja
0 kom sol, papar
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, oguliti kožicu, u meso utrljati

02.

očistiti, sitno nasjeckati;

03.

zagrijati i na njemu popržiti meso sa svih strana, dodati luk, meso peći poklopljeno u pećnici, kad omekša izvaditi ga iz posude i staviti na toplo, sok od pečenja kratko prokuhati sa

04.

te procijediti;

05.

umiješati, kratko prokuhati, dodati

06.

meso izrezati na ploške i poslužiti s umakom.

07.

-200

08.

-4

09.

oko 30 min

10.

kroketi od krumpira, pirjani komorač.

žena.hr
4.11.2017.