Sirup ili med sa šećerom, vanilin šećerom i maslacom ili margarinom zagrijavajte u loncu uz stalno miješanje, sve dok se ne otope. Masu stavite u posudu i ostavite da se ohladi. U međuvremenu zagrijte pećnicu. Obložite lim papirom za pećenje, Električna pećnica: oko 180°C Pećnica na vrući zrak: oko 160 °C

Sastojci
0 kom Za lim: papir za pečenje
0 kom Tijesto: 200 g sirupa šćerne repe ili meda 100 g šećera 1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera 75 g maslaca ili margarina 300 g pšeničnog brašna 1 omot Dr. Oetker mješavine začina Medenjaci 50 g mljevenih lješnj
0 kom Osim toga: 2 žlice mlijeka 2 žlice mljevenih lješnjaka
Priprema
01.
02.
Tijesto: Prosijte brašno kroz sito te zajedno s mješavinom za Medenjake i lješnjacima dodajte u masu od maslaca i šećera. Mikserom (lopaticama) izradite glatku smjesu. Radnu površinu lagano pospite brašnom te tijesto razvaljajte na debljinu od 3 mm. Pomoću kalupa izrežite srca (0 oko 6 cm) i stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Srca premažite mlijekom i pospite lješnjacima. Lim gurnite u sredinu pećnice. Srca zajedno s papirom za pećenje povucite s lima na rešetku i pustite da se ohlade.