Spletena svinjska pečenka s Madagaskar umakom

Spletena svinjska pečenka s Madagaskar umakom

Sastojci

0 kom 4 dugačka svinjska fileta (svaki 225-250 g)
0 kom sol, papar, slatku papriku 2 žlice maslaca
0 kom peršinom i rajčicom
0 kom 1 čaša (150 g) slatkog vrhnja 3 žlice ketchupa 1 čajna žlica zdrobljenog zelenog papra
0 kom chili-prašak.
0 kom Prilog:

Priprema

01.

isplahnuti tekućom hladnom vodom, posušiti, ukloniti eventualno kožu i žile, prorezati po dužini dva puta svaki filet počevši s deblje strane, pri čemu ostaviti na debljem kraju 1-2 cm debeli obrub, filete splesti u pletenice i učvrstiti ih na krajevima drvenim štapićima; dodati

02.

rastopiti i u njemu peći pletenice sa svih strana oko 30 minuta, pustiti da se ohlade, poslužiti na pladanj i ukrasiti

03.

razrezanom na osmine.

04.

Za Madagaskar-umak

05.

sve zajedno izmiješati i dodati

06.

chicoree - salata od naranči, seljački kruh, maslac.

žena.hr
13.9.2013.