Obariti špinat, ocijediti i dobro izmiksati u blenderu. Umutiti jaja sa šećerom pa dodati maslinovo ulje brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer i na kraju izmiksan špinat. Smjesu lagano sjediniti kašikom i izliti u pleh. Peći na 180 stepeni 15-20 min. Kada je kora gotova presjeci na dva dijela i ostaviti da se hladi. U jednu šerpu dodati sve sastojke za fil i staviti da se kuha uz konstantno mijesanje dok se ne dobije smjesa kao puding. Malo ohladiti fil, premazati jednu koru i poklopiti drugom. Umutiti šlag i premazati ohlađen kolač. Prijatno

Sastojci
0 kom KORA: 250gr špinata, 3 jaja, 4 kašike maslinovog ulja, 1,5 čaša šećera, 2,5 čaše brašna, 1 paket vanilinog šećera, 1 paket praška za pecivo. FIL: 2,5 čaše mlijeka, 2 kašike brašna, 1 kašika nišaste (štirak), 4 kašike šećera, 2 žumanca. Šlag krema il
Priprema
01.