prebrati, 5-6 puta dobro isprati, zakuhati bez dodavanja vode, krupno ili sitno nasjeckati ili samljeti u stroju za mljevenje mesa,
Sastojci
0 kom 1 kg špinata
0 kom 1 malu glavicu luka
0 kom Prilog:
0 kom 40 g maslaca ili margarina
0 kom solju, paprom
0 kom nastruganim muškatnim oraščićem
0 kom 1 čajnu žlicu gustina
0 kom 1 žlicom hladne vode
0 kom 2 žlice slatkog vrhnja.
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Savjet:
Priprema
01.
02.
očistiti, narezati na sitne kockice, rastopiti
03.
luk popržiti dok ne požuti, dodati špinat, začiniti
04.
pirjati do kraja, izmiješati
05.
sa
06.
dodati špinatu, posoliti, umiješati
07.
oko 10 min.
08.
ako je špinat gorak, odliti nastalu tekućinu i doliti toliko mlijeka koliko špinat upije.
09.
jaja pečena na oko, slani krumpir.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb