oguliti od gornjeg dijela prema donjem, odstraniti kožicu i zadebljane dijelove, pazeći pritom da se ne oštete vrhovi; šparoge staviti u
Sastojci
0 kom 1 kg šparoga
0 kom oko 1 l kipuće vode slane vode
0 kom 1 žlicu maslaca, malo šećera
0 kom 125 ml (1/8 l) bijelog vina 2 jaja 1 punu čajnu žlicu gustina sol, šećer
0 kom 1 mjericu slatkog vrhnja (150 g)
0 kom solju i paprom
0 kom 1 žlicom peršina:
0 kom 8 ploški parma šunke (oko 175 g)
0 kom peršinom.
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
dodati
03.
zakuhati, kuhati oko 25 min, ocijediti i pustiti da se šparoge ohlade;
04.
zagrijati u loncu uz stalno miješanje; kad se stvore mjehurići skinuti s vatre i miješajući ohladiti;
05.
dobro izmiješati, pažljivo umiješati kremu od vina, začiniti
06.
šparogu rasporediti na četiri tanjura, posuti sa
07.
po 2 ploške od
08.
staviti na svaku hrpicu šparoga, jedan dio umaka preliti preko šparoga, drugi dio poslužiti uz šparoge, ukrasiti
09.
francuski kruh.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb