Šparoga na kraljevski način

Šparoga na kraljevski način

Sastojci

0 kom 1 kg šparoga
0 kom oko 1 l kipuće vode slane vode
0 kom 1 žlicu maslaca, malo šećera
0 kom 125 ml (1/8 l) bijelog vina 2 jaja 1 punu čajnu žlicu gustina sol, šećer
0 kom 1 mjericu slatkog vrhnja (150 g)
0 kom solju i paprom
0 kom 1 žlicom peršina:
0 kom 8 ploški parma šunke (oko 175 g)
0 kom peršinom.
0 kom Prilog:

Priprema

01.

oguliti od gornjeg dijela prema donjem, odstraniti kožicu i zadebljane dijelove, pazeći pritom da se ne oštete vrhovi; šparoge staviti u

02.

dodati

03.

zakuhati, kuhati oko 25 min, ocijediti i pustiti da se šparoge ohlade;

04.

zagrijati u loncu uz stalno miješanje; kad se stvore mjehurići skinuti s vatre i miješajući ohladiti;

05.

dobro izmiješati, pažljivo umiješati kremu od vina, začiniti

06.

šparogu rasporediti na četiri tanjura, posuti sa

07.

po 2 ploške od

08.

staviti na svaku hrpicu šparoga, jedan dio umaka preliti preko šparoga, drugi dio poslužiti uz šparoge, ukrasiti

09.

francuski kruh.

žena.hr
29.9.2013.