Španjolski "Frikko"

Španjolski "Frikko"

Sastojci

0 kom 250 g govedine 250 g svinjetine 125 g teletine
0 kom 3 velike glavice luka
0 kom 1 1/2 kg krumpira
0 kom 40 g margarina
0 kom sol, papar, slatku mljevenu papriku 1/2 žličice kumina 375 ml (3/8 l) vode
0 kom 2 žlice slatkog vrhnja, 2 žlice nascjeckanog peršina
0 kom Vrijeme pirjanja:

Priprema

01.

meso oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na male kockice;

02.

očistiti, sitno narezati;

03.

oguliti, oprati, izrezati na kocke;

04.

zagrijati i na njemu lagano popržiti meso sa svih strana, pred kraj prženja dodati luk i kratko vrijeme pirjati, dodati krumpir,

05.

uliti, pirjati dok svi sastojci ne omekšaju (povremeno miješati), 10 min prije kraja umiješati

06.

posuti po jelu.

07.

oko 1 1/2 h.

žena.hr
12.10.2013.