Španjolska riža sa ječmom

Španjolska riža sa ječmom

Sastojci

0 kom 1 luk, sitno nasjeckani
0 kom 1 zelena paprika, sitno narezana
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 2 žlice ulja
0 kom 3-4 manje rajčice, sitno narezane
0 kom 1 šalica kokošjeg temeljca
0 kom 1/2 šalice riže
0 kom 1/2 šalice vode
0 kom 3 žlice ječma
0 kom sol i papar

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

02.

Na ulju nekoliko minuta pržite luk, papriku i češnjak.

03.

Dodajte preostale sastojke i pojačajte vatru tako da sve zavrije.

04.

Prelijte sve u vatrostalnu posudu i stavite u pećnicu na 25-30 minuta.

žena.hr
26.2.2010.