U većoj posudi za umak zagrijte ulje.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 500 g pilećih prsa, narezanih na manje komade
0 kom 150 g smrznutog graška
0 kom malo sitno nasjeckanog peršina
0 kom 8-10 maslina, sitno narezanih (po želji)
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 1 zelena paprika, narezana na manje trakice
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 200 ml bijelog vina (npr. Sauvignon)
0 kom 1 limenka pelata, usitnjenih sa tekućinom
0 kom 1 šalica riže
Priprema
01.
02.
Piletinu začinite solju i paprom te pržite na ulju 2-3 minute sa svake strane.
03.
Dodajte luk i papriku te pržite 4-5 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte češnjak i pržite 1 minutu.
04.
Dodajte vino, pelate sa tekućinom, rižu, sol i papar. Nakon što sve zavrijte, smanjite vatru i pirjajte prekriveno 20 minuta.
05.
Dodajte grašak te držite na vatri prekriveno još 2-3 minute.
06.
Po želji poslužite sa peršinom i maslinama.