Spaghetti Aglio e olio

Spaghetti Aglio e olio

Sastojci

0 kom 6 češnja češnjaka
0 kom 1 pepperoncino
0 kom 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
0 kom morska sol
0 kom svježe mljeveni crni papar
0 kom 500 gr spaghetta

Priprema

01.

U vodu, koju ste posolili kad uzavre, dodajte spaghette miješajući kako se ne bi zalijepili. Kuhajte po uputama ali tako da pašte bude al dente.Na maslinovom ulju dinstajte češnjak narezan na ploškice i pepperoncino, koji možete smrviti ako želite jači okus. Posolite i poparite te kada se češnjak malo opusti dodajte žlicu dvije vode u kojoj se kuha pašta. Pazite da vam češnjak ne zagori inače će cijelo jelo izgubiti na svojoj vrijednosti.. Kada je pašta gotova, procijedite ju, ostavljajući malo vode od kuhanja. Nemojte dodavati esktra ulja, već toplu paštu pomiješajte s umakom.

02.

Poslužite s parmezanom

žena.hr
8.2.2010.